HAK upozorava vozače na poledicu

Kolnici su vlažni na dionici autoceste RijekaZagreb od Oštrovice do tunela Tuhobić, a mokri od tunela Tuhobić do Vrbovskog, izvijestio je Hrvatski autoklub u 21.20 sati, upozoravajući vozače na oprez s obzirom na to da je zbog niske temperature velika mogućnost poledice.

Zbog magle je vidljivost je manja od 200 metara između mosta Kamačnik i Vrbovskog, a HAK upozorava i na jak vjetar između Kikovice i tunela Tuhobić.

Snijeg trenutno ne pada niti na području Ličko-senjske županije i sve su ceste uredno prohodne. Vozačima se savjetuje da na put kroz gorske predjele ne kreću bez propisane zimske opreme kako bi povećali sigurnost i nesmetano odvijanje prometa. Zimska oprema obavezna je na dionici autoceste Rijeka Zagreb između Rijeke i Vrbovskog.

Ceste su vlažne i skliske u središnjoj i sjevernoj Hrvatskoj, a mjestimično i na području istarskog poluotoka. Tijekom noći i jutra, uz niže temperature, na tim je mjestima moguć i mraz.

Paški most je zbog bure zatvoren za prvu skupinu vozila, odnosno autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicom i motocikle.

Sutra, 16. prosinca, od 17 sati do 17. prosinca do 5 sati, radi ispitivanja vatrodojavnog sustava u tunelu Sv. Rok, bit će zatvorena za sav promet dionica autoceste Zagreb-Split, od čvora Sv. Rok do čvora Maslenica. Za to vrijeme promet će se odvijati obilazno: u smjeru Zadra od čvora Sv. Rok na državnu cestu Gospić-Gračac i Obrovac-Maslenica, a u smjeru Zagreba od čvora Maslenica D54 za Obrovac, Gračac i dalje prema Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Odroni kamenja i zemlje mogući su na prometnicama kroz Gorski kotar, Liku i Dalmatinsku zagoru, te na pojedinim dionicama Jadranske magistrale.

Na autocesti A1 Bosiljevo-Mala Kapela postavlja se zvučni zid uz vozni trak, od 93. do 94. km, pa je brzina vožnje ograničena na 60 km/h i prometuje se pretjecajnim trakom.

Zbog radova na novoj dionici autoceste A1, Gornja Ploča-Zadar promet prema Šibeniku preusmjeren preko izlaza Zadar 2 na Smilčić i dalje prema Benkovcu ili Zadru. Na istoj autocesti, zbog radova na voznom traku u tunelu Bristovac u smjeru unutrašnjosti, brzina vožnje ograničena je na 40 km/h.

Putnički promet graničnim prijelazima protječe bez duljih čekanja.

Trajektni se promet odvija po plovidbenom redu.

(Hina) pp mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara