HAKOM: Netflix će povećati potražnju za širokopojasnim internetom

HAKOM: Netflix će povećati potražnju za širokopojasnim internetom

Screenshot: Netflix

INTERNETSKI servis Netfilx postao je dostupan i u Hrvatskoj. Radi se takozvanom OTT (eng. Over The Top) pružatelju internetskih usluga, koji video sadržaje, poput filmova, serija i dokumentaraca, nudi korisnicima na zahtjev uz određenu mjesečnu naknadu. Minimalna silazna brzina za ostvarivanje ovog internetskog servisa je 0,5 Mbit/s, dok je preporučljiva brzina prijenosa 3 Mbit/s za standardnu razlučivost (SD) i 5 Mbit/s za visoku razlučivost (HD), priopćili su iz HAKOM-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Netflix će potaknuti razvoj tržišta telekom usluga

HAKOM očekuje da će ova, kao i slične usluge, koristiti daljnjem razvoju hrvatskog tržišta elektroničkih komunikacija i njegovim korisnicima, jer se time povećava broj širokopojasnih usluga i servisa zanimljivih svim građanima, što u konačnici znači i veću potražnju za širokopojasnim pristupom internetu većih brzina, neovisno o tehnologiji pristupa internetu. To je prepoznato kao jedan od izazova na hrvatskom tržištu, koje tako, time postaje zanimljivije i ostalim pružateljima internetskih sadržaja te se otvara prostor i za druge usluge, navodi se u priopćenju.

Kako navode iz HAKOM-a, za razvoj tržišta, uz tržišno natjecanje, važan je napredak u čitavom širokopojasnom ekosustavu: povećanje dostupnosti i brzine širokopojasnog pristupa internetu, neovisno radilo se o mrežama nepokretnih ili pokretnih komunikacija, povećanje dostupnosti zanimljivog sadržaja (poput Netflixa), digitalizacija poslovanja u Hrvatskoj i razvoj e-trgovine i općenito e-usluga te razvoj odgovarajućih ICT vještina kod svih građana Hrvatske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara