HAMAS NAJAVIO ODMAZDU ZA UBOJSTVO "OCA QASSAMA"

Hamas je u petak obećao da će oštro odgovoriti na izraelsko ubojstvo Adnana al Ghoula, drugog čovjeka Hamasovog oružanog krila koji je bio zaslužan za razvoj rakete kratkog dometa tipa "Qassam".

Izrael je u četvrtak raketnim napadom na njegov automobil ubio Adnana al Ghoula, i to samo nekoliko dana prije nego izraelski parlament treba glasovati o prijedlogu premijera Ariela Sharona o uklanjanju 21 židovskog naselja u pojasu Gaze i četiri od ukupno 120 na Zapadnoj obali. Zajedno s Ghoulom ubijen je i njegov pomoćnik Imad Abbas.

"Osvetit ćemo krv vođe heroja Ghoula i Abbasa napadajući u samom srcu cionističkog entiteta", kazao je jedan od Hamasovih aktivista obraćajući se okupljenima na Gholuovu pogrebu, kojem je prisustvovalo oko 30.000 pristaša Hamasa.

Izraelski vojni stručnjaci smatraju da je ubojstvo Ghoula, koji je pomogao u izradi rakete Qassam - rudimentarne rakete kućne izrade kojom se koriste palestinski militanti - velik udarac za Hamas.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ghoul (45) je preživio nekoliko prijašnjih napada, uključujući i pokušaj da ga se otruje šalicom kave. On je izgubio svoja dva sina u prijašnjim izraelskim napadima.(Hina) xbis ydv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara