HAMBALIJEVA SUPRUGA IZRUČENA MALEZIJI NA ISPITIVANJEx

Tajlandska policija izručila je Maleziji suprugu Hambalija, terorista za kojeg se sumnja da je bio "mozak" bombaških napada, među njima i stravičnog napada na Baliju, a uhićen je u Tajlandu prošloga tjedna, piše u nedjelju tisak. L

Noralwizak Lee Abdullah (33), poznata i kao Lee Yin Yen, rođena u istočnomalezijskoj državi Sabah, prebačena je iz Tajlanda i predana je saveznoj policiji, piše list The Sunday Star.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Tražili smo da nam bude izručena kako bi mogla pomoći u našoj istrazi", kazao je glavni inspektor malezijske policije Norian Mai za dnevnik.

Hambali, pravim imenom Riduan Isamuddin, izručen je Sjedinjenim Državama, a vjeruje se da je upravo on bio mozak bombaškog napada na turističkom indonezijskom otoku Baliju u kojem je ubijeno više od 200 osoba. Sumnja se da je bio glavna veza između terorističke mreže al Qaide i ekstremistčke skupine Jama Islamiya, sa sjedištem u Indoneziji, te da je on zapravo šef al Qaide za jugoistok Azije i šef operacija ili pak drugi čovjek po važnosti u Jami Islamiyi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara