Hamnei: Bush i Sharon će doživjeti Sadamovu sudbinu

IRANSKI vrhovni vođa ajatolah Ali Hamnei u svojem je prvom javnom komentaru nakon uhićenja Sadama Huseina u utorak rekao da će američki predsjednik George Bush i izraelski premijer Ariel Sharon doživjeti sudbinu bišeg iračkog čelnika.

U govoru pred masom od nekoliko tisuća ljudi u gradu Qazvinu, Hamnei je izrazio radost zbog uhićenja Sadama Huseina, koji je Islamsku republiku napao 1980., započevši osmogodišnji rat u kojem su poginule stotine tisuća ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Sad kad je uhvaćen, islamski svijet i svi koji znaju kakva je on divlja zvijer bio, oduševljeni su", rekao je Hamenei u govoru prenošenom na televiziji, koji je iskoristi i za napad na druga dva arhineprijatelja Irana - SAD i Izrael.

"Čuo sam kako je američki predsjednik rekao da je svijet bolje mjesto bez Sadama. Želio bih da američki predsjednik shvati da je svijet bez Busha i Sharona mnogo bolje mjesto", rekao je.

"Svi koji svijetom upravljaju arogantno poput diktatora u ime poboljšanja demokracije i ljudskih prava... morao bi znati da neće završiti bolje od Sadama", dodao je.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara