Harley Davidson zbog kvara kočionog sustava povlači 308 tisuća motocikala

Harley Davidson zbog kvara kočionog sustava povlači 308 tisuća motocikala

Foto: Harley Davidson

TVRTKA Harley Davidson Inc. povlači oko 308 tisuća motocikala, kako bi popravila problem na prekidaču, koji može izazvati kvar kočionih svjetala, a čak i kvar samih stražnjih kočnica, javlja agencija AP.

Tvrtka je u svojim dokumentima navela kako prekidači "štop" svjetala mogu biti izloženi prevelikoj temperaturi ispušnog sustava, a vrućina zatim može izazvati njihov kvar, te je moguće da navedeni problem izazove istjecanje kočione tekućine  i prestanak rada stražnjih kočnica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ovim problemom pogođeni su modeli Touring, CVO Touring i Trike, iz 2009. do 2012. godine, proizvedeni u razdoblju od lipnja 2008. do početka rujna ove godine.

Harley Davidson rekao je da će obavijestiti sve vlasnike problematičnih motocikala, a zastupništva će vlasnicima besplatno ugraditi potpuno novi stražnji kočioni rasvjetni sustav.

Samo u SAD-u povlači se 251 tisuća motocikala, u ostalim zemljama još 57 tisuća, a takav će potez tvrtku stajati između deset i 12 milijuna dolara, što će se u četvrtom kvartalu obračunati kao trošak.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara