Haškog optuženika Župljanina obitelj ponovno pozvala na predaju

OBITELJ haškog optuženika Stojana Župljanina u ponedjeljak je banjalučkim novinskim redakcijama  poslala pismo u kojemu ga još jednom poziva na dobrovoljnu predaju Haškom sudu.

Župljaninova supruga i sinovi poručili su mu kako se nalaze "u svojevrsnom zatvoru" te kako su im "šanse za normalan život uskraćene" .

"Trpimo neviđen pritisak policijskih i međunarodnih vojnih snaga, zbog kojeg ne možemo normalno funkcionirati, što uzrokuje naše sve dublje psihičko i fizičko propadanje", navodi se u pismu čija je autentičnost potvrđena agenciji Tanjug.

Župljanina je obitelj prvi put na predaju pozvala još početkom prosinca prošle godine kad je beogradski Blic objavio slično pismo, u kojem obitelj navodi kako teško trpi zbog njegovog skrivanja pred Haagom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stojana Župljanina, bivšeg načelnika Centra javne sigurnosti Banja Luka, Haški sud tereti za zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja, udruženi zločinački pothvat, te za progone,  ubojstva, mučenja, okrutno postupanje i nehumana djela, te deportacije i bezobzirno razaranje i pustošenje gradova i sela.

Osim za Župljaninom Haški sud još traga i za Radovanom Karadžićem, Ratkom Mladićem i Goranom Hadžićem.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara