Hatami: Hezbollah je simbol otpora stranoj agresiji

Iranski predsjednik Mohammad Hatami izjavio je u utorak u Parizu da je libanonski Hezbollah simbol otpora stranoj agresiji te da Iran želi slobodan, demokratski i neovisan Libanon.

"Libanon je važan za Iran koliko i za Francusku. Svi se zauzimamo za stabilnost i sigurnost Libanona. Nastojali smo na unutarnjem jedinstvu Libanona i na potrebi da sam libanonski narod riješi problem", kazao je iranski predsjednik za tisak, nakon razgovora s predsjednikom Jacquesom Chiracom u Elizejskoj palači.

Prema riječima Hatamija, "Iran i Francuska su suglasni da će uložiti sve napore kako bi sačuvali mir i stabilnost Libanona". "Želimo slobodan, demokratski i neovisan Libanon".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Službeni predstavnik Elizejske palače Jerome Bonnanfont kazao je pak da je Chirac tijekom susreta "istaknuo važnost dijaloga između svih strana u Libanonu i poželio da Hezbollah pronađe svoje mjesto u libanonskoj demokraciji kao velika politička stranka".

Poglavar francuske države je "prihvatio" sirijsku izjavu o povlačenju snaga iz Libanona i podsjetio da Francuska želi "potpunu provedbu rezolucije 1559 i obnovu Libanona u njegovu punom suverenitetu i demokratskoj tradiciji", dodaje službeni predstavnik.

(Hina) xvrad ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara