Hatami: Razgovorima riješiti nuklearni spor

RAZGOVORI su jedini način za rješavanje iranskog nuklearnog spora s međunarodnom zajednicom, izjavio je u srijedu iranski predsjednik Mohamad Hatami.

"Spremni smo pokazati svijetu da ne razvijamo nuklearno oružje i vjerujem da su razgovori jedini način za to", rekao je hatami novinarima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Iranski dužnosnici trebali bi se sastati u četvrtak u Beču s visokim diplomatima iz Britanije, Njemačke i Francuske. Očekuje se da će na tom sastanku Iran dobiti novi prijedlog u kojem se od njega traži da zaustavi planove za obogaćivanje urana ili da se suoči s mogućim sankcijama UN-a.

Iranski dužnosnici su objavili da su otvoreni za razgovore, ali da neće odustati od obogaćivanja urana, procesa koji se može koristiti za dobijanje goriva za nuklearne reaktore ili materijala za atomske bombe.

"Ne znam kakav je prijedlog EU-a, ali mi smo spremni za razgovore", rekao je Hatami. "Međutim, očekujemo da nas neće prisiljavati da odustanemo od nuklearne tehnologije u mirnodopske svrhe pod potpunim nadzorom Međunarodne agencije za atomsku energiju", dodao je.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara