HB: Tomčeve tvrdnje o Hrvatskom bloku su šuplje etiketiranje

HRVATSKI BLOK (HB) opovrgnuo je danas tvrdnje potpredsjednika Foruma hrvatske sloge (FHS) Zdravka Tomca da je Hrvatski blok "izolacionistička stranka", ustvrdivši da za takav sud Tomac nema uporište i da je "posegnuo za šupljim etiketiranjem".

Zdravko Tomac i predsjednik FHS Davorin Rudolf krajem prošlog mjeseca najavili su predizbornu suradnju FHS sa strankama centra poput DC-a, HSS-a ili HSLS-a. Tomac je tada istaknuo novinarima da su "Forumu podjednako strani oni koji poput HNS-a i

LS-a negiraju hrvatska postignuća u zadnjih 13 godina kao i izolacionisti poput HB ili HIP-a".

HB u priopćenju navodi da je u svom programu naveo da je "Europa složen sustav razlika te da ujedinjenu Europu vidi kao jamstvo prosperitetna opstanka raznolikosti u jedinstvu" i da stranka teži za ravnopravnim članstvom Hrvatske u europskim i euroatlanskim integracijama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodeći da se "sadašnja hrvatska politika pretvorila u natjecanje u sluganstvu prema međunarodnim čimbenicima", HB drži da prvo treba na političkom programu dobiti povjerenje hrvatskih birača, a tek onda za taj program tražiti potporu utjecajnih međunarodnih čimbenika.

"To svakako nije izolacionizam. Zna to i Zdravko Tomac", navodi se u priopćenju HB i dodaje da je svojom izjavom "posegnuo za šupljim etiketiranjem".

(Hina) aš/pp sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara