HBOR i Grad Knin potpisali ugovor o suradnji

U CILJU daljnjeg jačanja cjelokupnog hrvatskog gospodarstva kroz poticanje razvoja na područjima od posebne državne skrbi Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) i Grad Knin potpisali su Ugovor o poslovnoj suradnji, priopćeno je danas iz HBOR-a.

Ugovorom kojeg su potpisali predsjednik Uprave HBOR-a Anton Kovačev i gradonačelnik Knina Vinko Marić utvrđena je poslovna suradnja na poticanju razvitka malog i srednjeg poduzetništva na kninskom području. Krajnji cilj zajedničkih napora je, kako je rečeno, pretvaranje Grada Knina u privlačno poduzetničko područje koje će moći privući kvalitetne investicijske projekte domaćih i stranih poduzetnika.

HBOR i Grad Knin posebnu pažnju posvetit će stvaranju svih potrebnih tehničkih i financijskih preduvjeta za budući poslovni razvoj Knina i okolice, što podrazumijeva komunalno opremanje zemljišta i stvaranje uvjeta za prodaju zemljišta ili građevina po povoljnim cijenama, provođenje olakšica kroz poreze, naknade i doprinose, kreditiranje poduzetnika po povoljnim uvjetima te osnivanje poslovnih centara. Osim toga, stručnjaci iz državne razvojne banke radit će na koordinaciji pojedinih projekata, uspostavljanju suradnje s trećim osobama radi prikupljanja dodatnih poticajnih sredstava i pregovaranju sa zainteresiranim inozemnim ulagačima.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Regionalno usmjeravajući sredstva u cilju uravnoteženja razvitka svih područja Republike Hrvatske, a posebno područja do posebne državne skrbi, HBOR je do kraja 2004. za Šibensko-kninsku županiju i Grad Knin putem svojih kreditnih programa odobrio 1.119 kredita u ukupnom iznosu od 1.279 miljuna kuna. Odobreni krediti bili su namijenjeni razvitku gospodarskih djelatnosti, turizma, infrastrukture te malog i srednjeg poduzetništva.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara