HBOR potpisao Ugovor o sindiciranom kreditu od 160 milijuna eura

HRVATSKA banka za obnovu i razvitak (HBOR) i sindikat banaka predvođenih izabranim glavnim organizatorima Bank Austria Creditanstalt AG, BayerLB, Calyon i Mizuho Corporate Bank potpisali su Ugovor o sindiciranom kreditu u iznosu od 160 milijuna eura.

Uz četiri izabrana glavna organizatora, u sindikatu sudjeluju i Depfa Bank, Dresdner Bank, Erste Bank, HSBC, Kommunalkredit Austria AG, Privredna banka Zagreb, Standard Chartered, Alpha Bank, Bank of Tokyo-Mitsubishi i BAWAG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kredit je odobren na rok od tri godine uz mogućnost produljenja za dvije godine, a postignuta je dosad najpovoljnija cijena zaduženja HBOR-a na međunarodnom tržištu sindiciranih kredita. Kamatnu stopu čini EURIBOR uvećan za maržu od 35 bazičnih bodova godišnje. Sredstva ovog kredita namijenjena su financiranju svih programa kreditiranja HBOR-a. Na međunarodnom financijskom tržištu HBOR ima status uglednog zajmoprimca, a ulaganje u hrvatsku državnu izvozno-razvojnu banku organizatori kredita ocijenili su jednim od najprestižnijih oblika ulaganja u Hrvatskoj.

Tijekom proteklih godina HBOR je zaključio nekoliko uspješnih sindiciranih kredita koji su pobudili veliko zanimanje financijskog tržišta, a dokaz uspješnosti poslovanja banke je i prošlogodišnja nagrada uglednog financijskog časopisa Euromoney za najboljeg izdavatelja obveznica i zaduženja putem sindiciranih kredita u kategoriji državnih institucija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara