HCR: U ovoj godini razminirano znatno više od planiranog

U OVOJ je godini od minskoeksplozivnih sredstava očišćeno 269 četvornih kilometara teritorija, što je više od planiranoga, navodi se u priopćenju Hrvatskog centra za razminiranje (HCR).

U minskim incidentima dvije su osobe smrtno stradale, četiri su teže, a četiri lakše ozlijeđene. Među teško stradalim troje su pirotehničari, navodi se u priopćenju.

Plan je bio da se u ovoj godini zajednici na korištenje vrati površina od 110 kilometara četvornih, a očišćeno je 269 kilometara četvornih.

Poslove razminiranja i tehničkog izvida obavile su 24 komercijalne tvrtke i jedna nevladina organizacija (NPA) s ukupno 587 pirotehničara koji su radili s 41 strojem i 104 psa minotragača.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnjoj sjednici savjeta HCR-a rečeno je da je u 2003. iz svih izvora financiranja za razminiranja utrošeno 226,5 milijuna kuna, od čega iz državnog proračuna 149,6 milijuna kuna.

Savjet je donio odluku da se krajem siječanja iduće godine održi sastanak predstavnika sindikata zaposlenih na poslovima razminiranja, Udruge poslodavaca u humanitarnom razminiranju i savjeta HCR-a kako bi se potaknulo rješavanje pitanja međusobnih odnosa i suradnje.

(Hina) pp/aš sšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara