HČSP tvrdi da vlast u Splitu nema legitimitet u volji naroda

HRVATSKA čista stranka prava (HČSP) drži da "vlast u gradu Splitu nema legitimet u volji naroda izraženoj na izborima, već je sastavljena trgovinom, bolje rečeno, kupnjom vijećnika i članova Poglavarstva".

U priopćenju HČSP-a, koje potpisuje predsjednik stranke Luka Podrug, tvrdi se da su "jednako nelegalni i Gradsko vijeće i Poglavarstvo", te da se "i u njima svakodnevno krše Ustav, zakoni i poslovnik".

"Središnja vlast tolerira to bezakonje ne želeći provesti nadzor nad zakonitošću rada vijeća što je zatraženo na sjednici još 25. veljače 2002., a Sabor ne želi dati autentično tumačenje zakona što je zatraženo 10. travnja prošle godine", stoji u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezakonitosti su očite, tvrdi HČSP, i to je razlog zašto to još nije provedeno. "U Gradskom vijeću sjede osobe koje nemaju legalni status vijećnika, predsjednik vijeća izabran je nezakonito, sjednice se vode i prekidaju nezakonito, a i Poglavarstvo je izabrano suprotno zakonu i poslovniku i sastavljeno od osoba koje ne mogu biti članovi Poglavarstva", stoji u priopćenju.

HČSP, piše u priopćenju, na to želi upozoriti još jednom uoči sjednice sazvane za 5. rujna, kada bi se trebao smijeniti dosadašnji gradonačelnik i izabrati novi, a s namjerom da probudi barem oporbene vijećnike, splitsku demokratsku javnost i medije koji drže do korektnosti i profesionalnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara