HDZ BiH: Čolak ne isključuje ponovno sazivanje HNS BiH

PREDSJEDNIK HDZ-a BiH Bariša Čolak izjavio je u subotu da ne isključuje mogućnost sazivanja ponovnog zasjedanja Hrvatskog narodnog sabora BiH ukoliko se za to ukaže potreba u aktualnoj reformi školstva u BiH.

Čolak je to rekao u stanci zasjedanja središnjeg odbora HDZ-a BiH u Mostaru, a na kojem se, uz ostalo, raspravlja i o reformi obrazovanja u BiH.

Hrvatski narodni sabor BiH utemeljen je pod vodstvom HDZ-a BiH potkraj listopada 2000. godine, a u proljeće 2001. godine taj je Sabor proglasio hrvatsku samoupravu na većinskim hrvatskim područjima BiH.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međunarodna zajednica usprotivila se uspostavi hrvatske samouprave te smijenila tadašnjeg predsjednika HDZ-a BiH Antu Jelavića i najbliže mu suradnike.

Dio struktura HDZ-a BiH iznimno je nezadovoljan aktualnom reformom školstva u BiH smatrajući da se njome guši hrvatski jezik i hrvatski identitet u toj zemlji. Uoči današnjeg zasjedanja središnjeg odbora HDZ-a BiH, lokalni mediji u Hercegovini najavili su mogućnost raskola unutar stranke zbog nesuglasja o reformi školstva. Čolak je, međutim, odbacio takvu mogućnost rekavši novinarima da "neće biti niti puča ni raskola" unutar HDZ-a BiH.

Središnji odbor HDZ-a BiH nastavlja zasjedanje i u popodnevnim satima a očekuje se rasprava i o reformi obrambenog sustava kao i rasprava o fiskalnoj reformi u BiH.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara