HDZ BiH odbacuje optužbe vezane uz poslovanje elektroprivrede

HRVATSKA demokratska zajednica BiH odbacila je iz optužbe izvješća neovisne provjere poslovanja Elektroprivrede Herceg Bosne, kojeg je u srijedu objavio Ured Visokog predstavnika, u kojem se za nestanak oko 25 milijuna eura te tvrtke u 2001. godini okrivljuje HDZ.

´Izvješće specijalnog revizora obiluje nizom proizvoljnih, paušalnih i neutemeljenih navoda, a kojima se želi kriminalizirati vrh HDZ BiH´, priopćio je u četvrtak navečer Ured za informiranje ove stranke. HDZ poziva mjerodavna državna tijela da javnosti prezentiraju stvarne činjenice utemeljene na argumentima, a ne, kako se navodi, na temelju paušalnih prosudbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također se u priopćenju navodi da je cjelokupni dug HDZ BiH na ime potrošene električne energije javnom poduzeću Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosna na dan 6. ožujka 2003. godine 14.612 konvertibilnih maraka (oko 7.300 eura).

Visoki predstavnik Paddy Ashdown u četvrtak je izjavio da je Elektroprivreda Herceg Bosne služila za financiranje, kako se izrazio, carstva HDZ-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara