HDZ BiH protiv diskreditiranja hrvatskih političara

TRIDESET članova Predsjedništva HDZ BiH i najodgovornijih hrvatskih dužnosnika u tijelima državne i entitetskih vlasti u ponedjeljak su uputili otvoreno pismo Uredu Visokog međunarodnog predstavnika (OHR-u) i veleposlanicima zemalja članica Vijeća za provedbu mira u BiH u kojem se traži zaustavljanje diskreditiranja predstavnika hrvatskog naroda u BiH, odnosno zaustavljanje destabiliziranja političkih prilika u BiH radi nastavka, kako je navedeno, razgovora o ustavnim promjenama u BiH.

"Zlonamjernom medijskom kampanjom i kaznenim prijavama koje kontinuirano pokazuju svoju neutemeljenost, smišljeno se i organizirano diskreditiraju i omalovažavaju birani predstavnici hrvatskog naroda i konstruira slika nekompetentnosti i kriminogenosti", navodi se uz ostalo u otvorenom pismu.

Pretpostavlja se da je povod za to pismo slučaj hrvatskog člana Predsjedništva BiH Dragana Čovića koji je na tu dužnost izabran kao kandidat HDZ BiH.

Protiv Čovića se, prema novinskim napisima, vodi desetak sudskih istraga jer ga se sumnjiči za zloupotrebu položaja i korupciju u vrijeme kada je obnašao dužnost ministra financija u Vladi Federacije BiH. Među ostalim, sumnjiči ga se da je Mesnu industriju "Lijanovići" iz Širokog Brijega oslobodio plaćanja carine odnosno poreza u vrijednosti od više desetaka milijuna konvertibilnih maraka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mediji u BiH učestalo spekuliraju da bi Čović zbog sudskih progona mogao biti smijenjen s dužnosti člana Predsjedništva BiH.

HDZ BiH međutim poručuje da " neće dopustiti da nam šefa države biraju ili smjenjuju stranci niti domaće obavještajne službe, bez obzira na izlike koje se pri tome koriste".Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara