HDZ BiH traži ustavne promjene

Središnji odbor HDZa BiH na današnjem je zasjedanju u Mostaru i službeno zaključio kako su nužne ustavne promjene u BiH, izjavio je u petak kasno popodne predsjednik HDZa BiH Bariša Čolak.

On je objasnio kako je najveći dio rasprava na današnjem zasjedanju Središnjeg odbora HDZ BiH bio posvećen ustavnim promjenama. "HDZ BiH želi složenu, decentraliziranu državu u kojoj će svi njeni narodi i građani biti ravnopravni", naglasio je Čolak.

Po Čolakovim riječima u predstojećim ustavnim promjenama HDZ BiH će se zauzimati za tri razine vlasti - državnu i općinsku, te razinu između općina i države.

Čolak je kazao kako bi po zamislima HDZ-a BiH kao srednja razina vlasti trebale biti najmanje tri federalne jedinice, a kako je dodao, može ih biti i više.

"Još nismo službeno zaključili kako ćemo zvati te srednje razine vlasti, ali ćemo se zauzimati da one imaju zakonodavnu i izvršnu vlast", kazao je Čolak.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je kako je Središnji odbor HDZ BiH zadužio stranačko Predsjedništvo da izradi cjeloviti prijedlog ustavnih promjena u BiH i ponudi ga na javnu raspravu.

Središnji odbor HDZ BiH potvrdio je i odluku Predsjedništva stranke da se izborni sabor HDZ BiH sazove za 4. lipnja u Mostaru. Takvu odluku Predsjedništvo HDZ BiH donijelo je na današnjoj sjednici koja je prethodila zasjedanju stranačkog Središnjeg odbora.(Hina) xpg ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara