HDZ BiH: Zahvaljujući biračima u BiH Kosor ušla u drugi krug

HRVATSKA demokratska zajednica BiH tvrdi da je zahvaljujući velikoj potpori biračkog tijela iz Bosne i Hercegovine Jadranka Kosor izborila ulazak u drugi krug predsjedničkih izbora koji će se u Hrvatskoj održati 16. siječnja ove godine.

To se navodi u kratkom priopćenju Ureda za informiranje HDZ BiH u kojem se ta stranka zahvaljuje svim biračima u BiH koji su glasovali za kandidatkinju HDZ-a na predsjedničkim izborima u Hrvatskoj Jadranku Kosor.

Prema službenim podacima Državnog izbornog povjerenstva u Zagrebu Jadranka Kosor je u BiH osvojila 36.783 od ukupno 53.884 važeća glasačka listića. Po informacijama povjerenstva u BiH je evidentirano je blizu 276.000 birača s pravom glasa za hrvatske predsjedničke izbore, a glasovalo je oko 54.000 odnosno 23 posto biračkog tijela hrvatskih državljana u BiH.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo mjesto na glasovanju u BiH osvojio je Stjepan Mesić sa 4.825, treći je Ivić Pašalić sa 4.749, četvrti je Boris Mikšić sa 3.532 glasa. Još dvojica kandidata su u BiH osvojila više od po tisuću glasova: Ljubo Česić 1.476 i Anto Kovačević 1.316 glasova. Ostali kandidati su u BiH osvojili manje od po tisuću glasova, rečeno je u Državnom izbornom povjerenstvu.

(Hina) xpg ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara