HDZ će za kampanju potrošiti oko 19,5 milijuna kuna

MINISTAR financija Ivan Šuker jučer je u emisiji "Otvoreno" izjavio kako će troškovi kampanje HDZ stajati između 16 i 18 milijuna kuna te da će Državnom izbornom povjerenstvu dostaviti svoj financijski plan. Danas je stranka na svojim stranicama objavila okvirne podatke o visini troškova, navodeći da se radi o 19,5 milijuna kuna. Spomenuta cifra se odnosi na svih jedanaest izbornih jedinica.

Tako će HDZ-ovci za televizijsko oglašavanje potrošiti 7 milijuna kuna, za oglašavanja u tiskanim medijima 1,5 milijun kuna, na internetu 0,5 milijuna kuna, a na radiju 1 milijun kuna.

Vanjsko oglašavanje stajat će HDZ 5,6 milijuna kuna, organizacija predizbornih skupova 1,5 milijuna kuna, a troškovi propagandnog materijala 1,2 milijuna kuna. Još 1,2 milijuna kuna stajat će ih, kako su naveli, ostali troškovi.

"Objavit ćemo donatore na vrijeme"

HDZ-ovci su naveli i kako su od članarina prikupili gotovo pola milijuna kuna, točnije 482 tisuće, a donirano im je nešto manje od 7 milijuna kuna. Donatore će također objaviti. "Donatore ćemo objaviti na vrijeme" - rekao nam je Maček.

HDZ-ovci su naveli i kako će 19.5 milijuna kuna dobiti za tekuće poslovanje iz proračuna temeljem zakona o izboru zastupnika u Hrvatski sabor, a isti iznos će dobiti za izbornu promidžbu također sukladno zakonu o izboru zastupnika u Hrvatski sabor.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara