HDZ i HASU će u srijedu potpisati sporazum o suradnji

PREDSJEDNICI Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) i Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) danas su se dogovorili o glavnim točkama sporazuma o potpori budućoj HDZ-ovoj vladi i ispunjavanju umirovljeničkih zahtjeva, koji će sutra biti dorađen i u srijedu potpisan, rekli su predstavnici dviju stranaka nakon sastanka.

Glavne su točke sporazuma usklađene, a zastupnici HSU-a će nakon potpisivanja sporazuma svojim potpisom poduprijeti i mandatara Ivu Sanadera u sastavljanju vlade i njezine najvažnije odluke, rekla je zamjenica predsjednika HDZ-a Jadranka Kosor nakon sastanka.

Predsjednik HSU-a Vladimir Jordan potvrdio je da su se dogovorili o većini umirovljeničkih zahtjeva iz HSU-ova izbornog programa, a zastupnici te stranke će, rekao je, poduprijeti mandatara Sanadera u sastavljanju vlade te u svim pitanjima u skladu s izbornim programom HSU-a.

Dogovorili smo se što treba učiniti buduća vlada što je i naš uvjet za potporu mandataru, rekao je Jordan.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jordan je rekao da će budući sporazum sadržavati akcije koje nova Vlada treba provesti u prvih 100 dana, odnosno idućih šest mjeseci. Obostrano smo se obvezali da ćemo na tom planu i raditi, zaključio je Jordan.

Upitan koliko bi mirovine mogle biti više, Jordan je rekao da će se to moći reći nakon izračuna. Kad se još neki iznosi uračunaju, moglo bi se točnije reći koliko će mirovine biti više s 1. siječnjem 2005., kazao je predsjednik HSU-a.

(Hina) dm jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara