HDZ kampanju počeo u Vukovaru

PREDSJEDNIK HDZ-a Ivo Sanader poručio je večeras Vukovarcima da HDZ, "kao izraz zahvalnosti i poštovanja za sve ono što je Vukovar učinio za samostalnost i slobodu Hrvatske", službenu predizbornu kampanju počinje upravo u Vukovaru.

Govoreći brojnim članovima i simpatizerima HDZ-a na prostoru ispred hotela "Dunav", Sanader je ustvrdio da će se HDZ, kada dođe na vlast, uhvatiti u koštac s nezaposlenošću, korupcijom, vanjskim dugom i problemima hrvatskog sela. Dodao je kako HDZ ne pristaje da uvoznički lobi samo u ovoj godini u Hrvatsku uveze hrane u vrijednosti 1,2 milijarde dolara.

Sanader je zamjerio vladajućoj koaliciji što je, kako je ustvrdio, "ponizila branitelje i ugrozila sve ono što je ostvareno u pobjedničkom ratu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pozvavši hrvatske birače da na parlamentarnim izborima glasuju za HDZ, Sanader je posebno pozvao da "za HDZ glasuju i oni koji su prijatelji HSS-a" jer, kako je ustvrdio, "glas za HSS, glas je za SDP".

Tijekom predizbornog skupa predstavljeni su i kandidati na izbornoj listi HDZ-a za petu izbornu jedinicu, koja obuhvaća Vukovarsko-srijemsku, Brodsko-posavsku i Požeško-slavonsku županiju.

U razgovoru s novinarima uoči skupa Sanader je ponovio da HDZ neće poslije izbora koalirati sa SDP-om, izrazivši pritom uvjerenost da će Predsjednik Republike mandat za sastavljanje nove vlade dati stranci koja se pokaže najjača na izborima.

Dosadašnju ulogu predsjednika Stjepana Mesića u pripremi parlamentarnih izbora Sanader je ocijenio zadovoljavajućom, rekavši kako se "Predsjednik u dosadašnjem dijelu kampanje postavio kako treba, iznad stranaka, i da bi takav trebao ostati i do kraja predizborne kampanje".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara