HDZ kroz mjesec dana odlučuje o izbacivanju Polančeca iz stranke

HDZ kroz mjesec dana odlučuje o izbacivanju Polančeca iz stranke

Tekst: J.C.
Foto: Nikola Wolf / Cropix

KROZ mjesec dana HDZ bi trebao odlučiti hoće li Damir Polančec biti izbačen iz stranke. O tome će odlučivati Visoki časni sud HDZ-a, koji će raspravu održati nakon što službeno zaprimi prijavu koja mora biti dostavljena najkasnije deset dana nakon pokretanja stegovnog postupka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Polančec može biti kažnjen ukorom, oduzimanjem stranačke dužnosti ili brisanjem iz stranke, uvjetnim ili neuvjetnim. S obzirom na to da se Polančec tereti za težu povredu članske obveze kojom je narušen ugled stranke i nanesena šteta interesima HDZ-a, može se očekivati da će bivši potpredsjednik Vlade uskoro ostati bez stranačke iskaznice, baš poput svog nekadašnjeg šefa Ive Sanadera koji je iz HDZ-a izbačen zbog pokušaja organiziranja puča.

Šefovi Polančecove matične organizacije, HDZ-a Koprivničko-križevačke županije, jučer su izjavljivali kako ne vjeruju da je Polančec kriv, ali svejedno ističu kako poštuju odluke iz središnjice. Na sjednicama Županijskog i Gradskog odbora HDZ-ovci iz Koprivnice podržali su odluku da se Polančeca suspendira, ali naglašavaju da je svatko nevin dok mu se ne dokaže krivnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara