HDZ laže: Sanader apstinira time što šuti u spotu sa papom

ISTI dan kada je HDZ objavio da se zbog smrti Sanaderovog oca do utorka povlače svi spotovi sa premijerom, premijeru je doživio najdulji, najraskošniji i sa najuglednijim statistima - dvominutna reklama o europskim uspjesima i europskim prijateljima.

Predsjedniku HDZ-a je preksinoć preminuo otac, Ante Sanader, nakon čega je iz HDZ-a stigla obavijest da se povlači iz kampanje do utorka, što znači otkazivanje skupova, dolaska u Vukovar na godišnjicu njegovog pada, sučeljavanja na RTL-u u ponedjeljak i - spotova u kojima se pojavljuje.

HDZ-ov glasnogovornik Mladen Pavić koji je jučer pustio tu informaciju, i zahvaljujući kojemu je nekolicina medija dovela u zabludu svoje čitatelje, danas nam je rekao kako se spotovi sa Sanaderom ne povlače, nego da se stavljaju oni "manjega intenziteta".

Onda nam je objasnio što valjda samo oni smatraju smanjivanjem intenziteta, i to na primjeru  dvominutne reklame objavljene jučer u kojoj Sanader ljubi ruku papi Benediktu XVI., a veličaju ga njemačka kancelarka Angela Merkel, predsjednik vlade Luxemburga Jean Claude Juncker i irski premijer Bertie Ahern, a u pozadini svira Beethovenova "Oda radosti".

"Vidi ga se, ali šuti"

Ovo je najdulji, i najskuplji spot do sada, pušten u trenutku kada mediji trebaju biti obzirni prema Sanaderu, ali s obzirom na trenutak u kampanji, ne treba biti obziran prema zabludama koje plasira njegova stranka.

"Mi smo rekli da povlačimo sve reklame na televiziji i radiju u kojima se Sanader pojavljuje i priča. Kao što ste mogli vidjeti u ovom najnovijem spotu Sanader se samo vidi i ne govori ništa, šuti", kaže Pavić. Dodaje da nije rekao da se neće ni vidjeti ni čuti. Objašnjava i da ovo "smanjenje intenziteta" nema veza sa Sanaderovom apstinencijom iz kampanje, nego sa HDZ-ovim planom za medije u ovom razdoblju.

A što je sa sučeljavanjima?

Što se tiče sučeljavanja sa šefom SDP-a Zoranom Milanovićem na televizijama, Pavić još uvijek ne zna ništa.

"Zaista mi je teško reći do ponedjeljka. On sada želi biti sa mamom i obitelji, i još ne znamo što će biti sa tim aktivnostima", kaže Pavić, i dodaje da je odgođen i sastanak zakazan za ponedjeljak sa poduzetnicima u Lisinskom, a koji se trebao održati prošle subote.

Nakon njegove apstinencije, koja se, ispostavilo se, odnosi jedino na njegovo izbivanje sa stranačkih skupova, slijedi nova serija spotova sačuvana za sami finiš, "pojačanog intenziteta", u kojima se Sanader pojavljuje, međutim o sadržaju spota će se saznati kada taj dio media plana krene, kaže glasnogovornik.

HDZ-ov spot bez Ive kao ćevapi bez luka

Kakav god bio "media plan" vladajuće stranke, teško da i "obesanaderizirana" situacija kao što je ova može podnijeti da se ne vidi njegov lik, stas ("bez glasa") i djelo, jer HDZ bez Sanadera, pa makar na pet dana i u spotovima - nije moguć. Kako bi uopće izgledao spot bez kancelara: sa degradiranim ministrima Kolindom, Kirinom, Ljubičićem, Lovrinkom, ili junacima crnih kronika Kalmetom, Dropulićkom, Vukelićem, Polančecom, Šukerom, Čobankovićem?

HDZ u premijerovoj lažno najavljenoj RTV apstinenciji nije mogao posegnuti za zamjenskim "heptanonima", jer ne samo što nemaju vjerodostojno, barem zamjensko zaštitno lice,  bez Sanadera su potpuno bezlični, jednostavno nemaju look.

A.B., Z.A.
Foto: YouTube

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara