HDZ nudi 50,000 eura za mjesto u Gradskoj skupštini?

NOSITELJ pobjedničke liste "Sisačko proljeće" za Gradsku skupštinu u Sisku, Davorko Vidović, teško je optužio lokalne HDZ-ovce ustvrdivši da izborni gubitnici nude i do 50,000 eura kandidatima s njegove liste pod uvjetom da podrže HDZ-ovu listu u gradskoj vlasti.

Podsjećamo, u sisačkom Gradskom vijeću od ukupno 31 mjesta većinu, 16 vijećnika, dobila je koalicija "Sisačko proljeće" (SDP - HNS - HSS -LS) nositelja Davorka Vidovića, a koalicija HDZ - HSLS - DC dobila je devet i HSP šest mjesta.

Ako je vjerovati Vidoviću, HDZ prljavim trikovima pokušava dobiti izbore - nakon izbora. Naime, nakon objave rezultata lokalnih izbora za grad Sisak, kandidatima s njegove liste počele su od HDZ-a dolaziti "nemoralne ponude" u obliku različitih beneficija, pa čak i novca.

"Ništa čudno od njih koji su svoju vlast gradili ne na povjerenju dobivenom od građana, nego na beskrupuloznoj kupovini ljudi, na ucjenama, na pritiscima i na prijetnjama." - kazao je Vidović, pa dodao kako dosadašnji HDZ-ov gradonačelnik Dinko Pintarić i njegov zamjenik Vlatko Matijević telefonom nazivaju kandidate s pobjedničke liste "Sisačko proljeće", te "ponavljaju naučene procedure ucjene i kupovine".

"Oni se čak toga ni ne stide! Misle da je to politika, ne shvaćaju da su od građana Siska dobili još jednu šup-kartu." - kazao je Vidović, a u sisačkom SDP-u potvrdili su da su kandidati s Vidovićeve liste dobili i vrlo konkretne novčane ponude - do 50,000 eura za promjenu stranačkog dresa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara