HDZ održao sabor 1. izborne jedinice

HDZ održao sabor 1. izborne jedinice
PREDSJEDNIK HDZ-a i premijer Ivo Sanader pozvao je večeras na saboru HDZ-a za I. izbornu jedinicu, tj. Zagreb, na mobilizaciju u stranci i potporu HDZ-ovoj predsjedničkoj kandidatkinji Jadranki Kosor, najavivši da će Vlada raspisati predsjedničke izbore nešto prije krajnjeg ustavnog roka 2. prosinca.

S optimizmom gledamo na 2. siječnja 2005. kada će se održati predsjednički izbori, rekao je Sanader na stranačkom saboru, održanom večeras u prepunoj dvorani Kongresnog centra Globus na Zagrebačkom velesajmu.

Odbacio je glasine da za HDZ-ovu predsjedničku kandidatkinju Jadranku Kosor neće glasovati svi HDZ-ovi birači i opetovano ustvrdio da će Kosor dobiti i veliku izvanstranačku potporu. Pritom se pozvao na anketu po kojoj Kosor među biračima koji na prošlim izborima nisu glasovali za HDZ uživa 30-postotnu potporu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zamjenica HDZ-ova predsjednika i predsjednička kandidatkinja Jadranka Kosor odbacila je tvrdnje da je ona samo "lutka na koncu", a onima koji tvrde da ne bi mogla biti vrhovni zapovjednik Oružanih snaga, poručila je da se "zapovijeda glavom, a ona je ima".

Naglasila je da će se boriti za modernu Hrvatsku koja će zakoračiti u Europsku uniju, za zaštitu hrvatskih državnih i nacionalnih interesa, porast životnog standarda i zaposlenosti, te skrb za najpotrebitije.

Sanader se osvrnuo na učinjeno proteklih godinu dana od HDZ-ove pobjede na parlamentarnim izborima, podsjetio je na HDZ-ov doprinos u stvaranju i obrani Republike Hrvatske i njezinoj afirmaciji u svijetu i na ulogu prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja stranke dr. Franje Tuđmana.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara