HDZ: Okrećemo novu stranicu u političkim odnosima u Istri

PREDSJEDNIK istarskog HDZ Mario Glavaš na večerašnjoj je konferenciji za novinare u Pazinu izjavio kako ta stranka okreće novu stranicu u političkim odnosima u Istri i da je spremna za suradnju u važnim projektima za razvoj Istarske županije kao što su Master plan razvoja turizma i projekt "Brijuni Rivijera".

HDZ okreće novu stranicu u političkim odnosima i umjesto političkih konfrontacija nudi suradnju u izvedbi projekata važnih za razvoj Istre. Ako doista želimo dobro građanima ove regije, uvijek se nađu kompromisi, tako da se najbolji programi ipak izvedu", kazao je Glavaš i dodao kako u takvu ozračju i zahvaljujući tim projektima Istru čekaju bolji dani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Upravo zato, kazao je Glavaš, istarski HDZ podupire Master plan razvoja turizma i projekt "Brijuni Rivijera" u Istri koji će omogućiti veće zapošljavanje, no, kako je rekao, "pod uvjetom da se istarsko zemljište ne prodaje", nego da se kao jedina mogućnost nude koncesije.

Kao jedan od važnih projekata Glavaš je najavio gradnju tvornice za reciklažu otpada, izrazivši nadu kako bi se takav pogon vrijedan deset milijuna eura mogao izgraditi za šest mjeseci. Kao moguća lokacija spomenuto je područje Okreta kod Kanfanara, no smatra da će za to trebati i pristanak gradova, općina i Županije koji se predlažu kao suvlasnici.

Član Predsjednišva istarskog HDZ-a Darko Jergović ocijenio je kako je HDZ u dva mjeseca u Istri učinio više nego prijašnja koalicijska vlast, u kojoj je bio i IDS.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara