HDZ osvojio najviše mandata na izborima za orahovičko Gradsko vijeće

PREMA prvim neslužbenim rezultatima na današnjim izvanrednim izborima za Gradsko vijeće Orahovice, u Virovitičkopodravskoj županiji, najviše glasova osvojila je lista HDZ-a 1033 glasa ili 39 posto.

Liberalna stranka osvojila je 413 glasova (13 posto), SDP 359 glasova (14 posto), HNS 340 glasova (13 posto), HSS 285 glasova (11 posto), HSLS 113 glasova (4 posto) i HSP 84 glasa (3 posto).

Na temelju tih izbornih rezultata od ukupno 15 mjesta u orahovičkom Gradskom vijeću sedam mjesta pripalo je HDZ-u, a po dva SDP-u, LS-u HNS-u i HSS-u.

HSP i HSLS nisu prešli izborni prag.

Na izbore je od ukupno upisanih 5315 birača izašlo 2701 ili 51 posto, a 77 listića bilo je nevažećih, doznaje se večeras u Gradskom izbornom povjerenstvu .

Vlada je raspustila orahovičko Gradsko vijeće 6. veljače ove godine i raspisala izvanredne izbore jer Gradsko vijeće nije u zakonskom roku donijelo proračun niti prihvatilo odluku o privremenom financiranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Policijska uprava virovitičko-podravska potvrdila je kasno popodne da je prilikom današnjih izbora na biračkom mjestu broj pet jutros došlo do incidenta kada je ekipi osječkog dopisništva HTV-a zabranjeno snimanje.

Naime, snimanje je oko 9,15 sati zabranio Pavle Vukelić, umirovljeni časnik Hrvatske vojske, zatraživši od televizijske ekipe da ne snima dok on glasuje te da snimatelj isključi kameru i odloži je na stol.

Novinarska ekipa je policiji izjavila da ih je Vukelić pri tome vrijeđao i skoro fizički napao. Vukelić je televizijsku ekipu slijedio na još dva izborna mjesta i kako navode novinari, vrijeđao ih, nakon čega su odustali od snimanja i vratili se u Osijek.

Međutim, policija ističe da navode novinara nisu potvrdile ostale prisutne osobe na biralištima te da "iz prikupljenih saznanja proizlazi" da nije utvrđeno kazneno djelo ili prekršaj.

(Hina) ma sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara