HDZ podnio kaznenu prijavu protiv župana Bognara i članova Uprave osječke Slobodne zone

KLUB vijećnika HDZ-a u osječko-baranjskoj Županijskoj skupštini podnio je danas kaznene prijave protiv župana Ladislava Bognara, predsjednika Uprave osječke Slobodne zone Džafera Pepića i člana Uprave Željka Klepe, zbog osnovane sumnje da su zloupotrijebili položaje i ovlasti, izvijestili su na današnjoj konferenciji za novinare čelnici županijskoga HDZ.-a.

Predsjednik Kluba Antun Rimac rekao je kako se Bognara u kaznenoj prijavi sumnjiči da je kao predsjednik Skupštine osječke Slobodne zone u prosincu prošle godine zaključio ugovore o radu s članovima Uprave Željkom Klepom i Lukom Gabrićem, iako je bio svjestan da za to nije ovlašten jer je to isključivo u nadležnosti Nadzornoga odbora.

Dodao je da se predsjednika Uprave Slobodne zone Pepića u kaznenoj prijavi tereti da je u siječnju ove godine odobrio i naložio isplatu poslijediplomskog studija na Ekonomskom fakultetu za člana Uprave Željka Klepu u iznosu od 25.000 kuna, čime mu je pribavio protupravnu imovinsku korist, a na što ga je, navodi Rimac, potaknuo drugoosumnjičeni Klepo.

U HDZ-u smatraju da je status Uprave u tvrtki stoga nezakonit te da su prijavljene osobe, unatoč tomu, prihvatile nepripadajuće privilegije i korist.

Predsjednik osječko-baranjskog HDZ-a Branimir Glavaš ocijenio je da će ta stranka zbog elemenata nesavjesnog rada u službi pokrenuti kazneni progon i članova Nadzornog odbora Slobodne zone ako, kako je rekao, ne prestane politička hajka protiv HDZ-a, motivirana od strane župana Bognara.

Glavaš je kazao da je sjednica Županijske skupštine sazvana za 27. veljače, na kojoj se treba raspravljati o ostavkama župana Bognara i Županijskog poglavarstva te opozivu predsjednika Skupštine Ramira Ristića, ´sazvana suprotno statutu i poslovniku´.

´HDZ će biti nazočan Skupštini, a ako ocijeni da se pokušava izbjeći razrješenje župana i Poglavarstva, korisit ćemo sva demokratska sredstva da se ta sjednica ne održi. Upozoravamo vladajuću koaliciju (SDP,LS,HSS,HSLS) da ne pokušava izigrati poslovnik i statut jer se sve skupa neće dobro završiti, a svu odgovornost snosit će pojedinci iz koalicije, posebice župan, predsjednik Skupštine i SDP-a, kao najjača stranka koalicije´, rekao je Glavaš.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara