HDZ sve dalje od većine: Furio Radin želi nove izbore

HDZ sve dalje od većine: Furio Radin želi nove izbore

Foto: FAH

KRIZA vlasti i sakupljanje ruku saborskih zastupnika za eventualnu novu Vladu i danas je tema broj jedan u Hrvatskoj.

Dok HDZ poručuje kako ima potrebnih 76 ruku za novo preslagivanje Vlade na čijem bi čelu bio sadašnji ministar financija Zdravko Marić, SDP  s koalicijskim koalicijskim partnerima također sakuplja potpise za raspuštanje Sabora i nove, prijevremene izbore. I jedni i drugi računaju na ruke manjinaca o čijem se jasnom stavu još uvijek ništa ne zna. No kako Rovinj FM ekskluzivno doznaje, predstavnik talijanske nacionalne manjine Furio Radin smatra kako preslagivanje nove većine ne bi bilo dobro za Hrvatsku te da on zaziva nove izbore, za što će i glasati u Saboru.

"Vuk dlaku mijenja, ali ne i ćud"

"Ja sam u ovim okolnostima za nove izbore. To je jasno iz činjenice što nisam glasovao za ovu Vladu i proračun, što znači da dolazim iz oporbe. Jedna nova vlada, kako sad vidimo stvari bila bi kratkog vijeka i nestabilna. Ne zato što bi u njoj bili zastupnici različitog profila, bilo je i u prošlosti takvih, nego zato što su napetosti unutar samih stranaka". Za jednu novu Vladu trebalo bi se dogoditi nešto spektakularno jer vuk dlaku mijenja, ali ne i ćud, rekao je Radin za Rovinj FM pritom kazavši kako se nada da će na sljedećem sastanku predstavnika nacionalnih manjina donijeti zajednički stav.

"Treba se znati što znači zajedničko mišljenje. To znači mišljenje pet zastupnika nacionalnih manjina. Ne možemo računati na sličan stav zastupnika koji su do sada podržavali Vladu". Trebat ćemo razjasniti i stav da ćemo glasati protiv povjerenja Vladi, za to da ova Vlada završi svoj mandat: Mi nismo potpisali za nikoga, nikakvog novog mogućeg mandatara i raspuštanje Vlade jer mislimo da se najprije mora raspravljati o ostavci ove Vlade, tj. o odgovornostima ove Vlade jer je sve tamo i počelo", rekao je Radin.

S obzirom na to da HDZ za stvaranje nove većine bez MOST-a računa na manjinske zastupnike, čini se kako smo sve bliže novim izborima.
 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara