HDZ: Svi naši zastupnici mogu pričati što god žele

HDZ: Svi naši zastupnici mogu pričati što god žele

Tekst: I.Kri.
Foto: Šime Šokota (Cropix)

IAKO su saborski zastupnici HDZ-a dobili SMS-ove u kojima im je napisano da bez odobrenja glasnogovornice Sunčane Glavak i premijerke Jadranke Kosor ne smiju davati izjave, glasnogovornica vladajuće stranke tvrdi kako nema nikakve zabrane.

Na pitanje može li potvrditi da je HDZ zabranio davanje izjava svojim članovima bez njezina odobrenja ili odobrenja premijerke Jadranke Kosor, glasnogovornica Glavak nam odgovara kako takve zabrane nema. "Nikome nije zabranjeno istupanje ili davanje izjava", kratko je za Index odgovorila glasnogovornica Sunčana Glavak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavak je to demantirala i u priopćenju koje je objavljeno na službenim stranicama HDZ-a. "Hrvatska demokratska zajednica odbacuje neistinite medijske napise, jer netočno je da je ikome zabranjeno davati izjave ili javno istupati", navodi se u priopćenju u kojem stoji da je "u nekim današnjim dnevnim novinama i na portalima neistinito i netočno objavljeno kako je saborskim zastupnicima HDZ-a zabranjeno govoriti bez dopuštenja Jadranke Kosor".

O slanju SMS-a saborskim zastupnicima, u kojem ih se podsjeća da više neće smjeti davati izjave bez odobrenja Kosorove ili Glavak, sam je javnost izvijestio Andrija Hebrang. I on tvrdi kako se tu ne radi o zabrani, nego o tome da im je važna koordinacija gdje i kada netko istupa. Po njegovim riječima, time se želi izbjeći situacije u kojima više ljudi govori o istoj temi, piše Jutarnji list.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara