HDZ u Šibeniku osvojio 39, a u županiji 37 posto glasova, u Kninu vodi SDSS s 35 posto glasova

PREMA prvim i neslužbenim podacima Županijskog izbornog povjerenstva sa 48 obrađenih biračkih mjesta od ukupno 212 koliko ih je danas bilo otvoreno na području Šibenskokninske županije na izbore je izišlo nešto više od 35 posto birača, a najveći broj glasova 37,26 posto osvojio je HDZ.

Slijede koalicija "Danica" (SDP, HSS, HNS i LS) s 28,74 posto glasova, HSU s 9,30 posto, HSP 7,24 posto, te koalicija DC-HSLS 6,67 psoto. Te bi stranke prema dosadašnjim rezultatima trebale činiti novu Županijsku skupštinu, za koju je bilo kandidirano 11 izbornih lista.

Prema prvim i neslužbenim podacima Gradskog izbornog povjerenstva sa 78 obrađenih biračkih mjesta od ukupno 79, koliko ih je danas bilo otvoreno u Šibeniku glasovalo je oko 35 posto birača.

Najveći broj glasova za šibensko Gradsko vijeće 39,32 posto osvojio je HDZ, potom slijedi koalicija "Danica" (SDP, HSS, HNS, LS) s 29,03 posto glasova, HSU s 7,16 posto, koalicija DC-HSLS 6,35 posto, te HSP s 6,43 posto glasova.

Prema dosadašnjim rezultatima te bi stranke trebale ući u novi sastav šibenskog Gradskog vijeća, za koji je na ovim izborima bilo kandidirano 10 izbornih lista. Na jednom biračkom mjestu izbori će biti ponovljeni.

Prema prvim i neslužbenim podacima kninskog Izbornog povjerenstva, na 15 biračkih mjesta glasovalo je nešto više od 34,46 posto birača. U vodstvu je SDSS sa 36,58 posto glasova ili osam vijećničkih mandata. Na drugom je mjestu HDZ s 31,71 posto sa 6 ili 7 mandata, a u kninsko Gradsko vijeće ući će i Hrvatski blok koji je osvojio 11,57 posto i HSP sa 6,05 posto dobivenih glasova.

"Ja mislim da to nije iznenađanje. Birački kapacitet srpske zajednice je velik, a glasove su nam dali i drugi Kninjani. Mi smo politička grupacija kojoj je interes napredak Knina", kazao je večeras u izjavi za Županijski radio Šibenik Ratko Gajica, nositelj liste SDSS-a.

U gradskom vijeću Drniša nezavisna lista dosadašnjeg gradonačelnika, donedavnog HDZ-ovca Ante Đelalije osvojila je osam mandata, HDZ sedam, koalicija "Danica" (SDP HSS-HNS-LS) i HSP po jedan mandat.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara