HDZ upozorava da je obala na Koločepu upropaštena

POZIVAMO novog ministra zaštite okoliša i prostornog uređenja Ivu Banca da iskaže svoj ministarski dar i to upravo u svom gradu Dubrovniku te riješi pitanja bespravne gradnje i pustošenje u prostoru, rekli su danas na konferenciji za novinare čelnici Županijskog odbora HDZa Dubrovačkoneretvanske županije Frano Matušić i Antun Kisić.

Oni su posebno upozorili da je obala na otoku Koločepu upropaštena, o čemu je Poglavarstvo grada Dubrovnika 3. lipnja od Ministarstva zaštite okoliša zatražilo očitovanje te ponovno to učinilo 11. srpnja budući da Ministarstvo nije odgovorilo.

"Riječ je o tome da je teškim strojevima razrušena obala, što je živa rana na tkivu toga slikovita otoka", istaknuo je Kisić.

Predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Frano Matušić upozorio je na neshvatljivo ponašanje Vlade kad su posrijedi brodogradilišta na Korčuli kojima ne izlazi u susret.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svjedoci smo kupnje brodova za MUP u Italiji, a namjerno se izbjegava korčulansko brodogradilište Greben koje je poznato po proizvodnji specijaliziranih brodova", naglasio je Matušić, dodavši da je riječ o sramotnoj odluci MUP-a.

Također je rekao kako je korčulanska brodogradnja mogla biti spašena i izvučena iz krize da je dobila samo dio jamstava koje su pojedini članovi Vlade dodijelili svom prijatelju Damiru Vrhovniku u riječko brodogradilište "Viktor Lenac".

Čelnici HDZ-a pozvali su državno odvjetništvo da učini sve kako bi se natječaj o prodaji hotela Lumbarda u istoimenu korčulanskom mjestu poništio jer je revizija utvrdila mnoge nepravilnosti koje je pri tome počinio sad već bivši općinski načelnik HSS-ovac Frano Mušić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara