HDZ upriličio dvodnevni seminar o EU

Dvodnevni seminar o Europskoj uniji održan je 23. i 24. lipnja u Glavnom tajništvu Hrvatske demokratske zajednice za županijske dužnosnike, mladež HDZa, saborske zastupnike, a uz sudjelovanje predstavnika ministarstava vanjskih poslova i europskih integracija, priopćeno je danas iz HDZa.

Predavači su bili predstavnici Austrijske pučke stranke i švedske Konzervativne stranke Moderaterne, koje su, uz Zakladu Bavarske kršćanske socijalne unije (CSU) i domaćina - Glavno tajništvo HDZ-a, sudjelovale u organiziranju seminara.

Na seminaru je predstavnik Austrijske pučke stranke Christian Passin naglasio povijesnu ulogu Europske unije i utjecaj kršćanskih demokrata i konzervativnih stranaka u njezinu formiranju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predavači su sudionike seminara upoznali sa strukturom i radom Europske pučke stranke te Europskih demokrata u Europskom parlamentu, a predavanja su pratile i radionice na kojima su savjetnici Švedske konzervativne stranke govorili o švedskom iskustvu tijekom pregovora prije ulaska u EU.

U priopćenju iz tajništva HDZ-a stoji da su se svi nazočni složili kako je Europska unija budućnost Hrvatske i kako su takvi seminari važni u pripremi za punopravno članstvo u EU. Predstavnici političkih zaklada iz inozemstva su izrazili želju za što boljom suradnjom i nadu da će to zajedništvo biti od koristi Hrvatskoj u predstojećem vremenu priprema za ulazak u EU.

(Hina) xbdj/pp yjn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara