HDZ: Vlada dužna postići sporazum s Amerikancima

Dužnost hrvatske Vlade je postići sporazum s američkom administracijom o zahtjevu za korištenjem hrvatskog zračnog prostora i baza u slučaju rata protiv Iraka, priopćila je u subotu Hrvatska demokratska zajednica (HDZ).

Hrvatski premijer Ivica Račan u petak je u Ateni obznanio da je Hrvatska primila non paper kojim se Amerikanci raspituju o mogućim uslugama u slučaju rata protiv Iraka. Račan je dodao da odgovor još nije upućen.

´HDZ podržava borbu antiterorističke koalicije i ima veliki stupanj razumijevanja za američku i međunarodnu osjetljivost na prijetnje oružjem za masovno uništenje´, navodi se u priopćenju najveće oporbene stranke i naglašava da je dužnost Vlade postići sporazum s američkom administracijom o korištenju zračnog prostora i baza.

´Podsjećamo da je prijašnja hrvatska Vlada za vrijeme NATO-ove intervencije na Kosovu i Jugoslaviji, takav dogovor postigla i dala suglasnost za prelete NATO-ovih zrakoplova preko teritorija Republike Hrvatske´, ističe se u priopćenju.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara