HDZ: Zauzimamo se za punu medijsku slobodu; revanšizma neće biti

HDZ: Zauzimamo se za punu medijsku slobodu; revanšizma neće biti
HRVATSKA demokratska zajednica (HDZ) istaknula je, opovrgavajući glasine o revanšizmu i najave čistki, da se ta stranka zauzima za punu medijsku slobodu i protiv je bilo kakvih pritisaka na medije bez obzira na to s koje strane dolazili.

Pravo na informaciju, podsjeća se u priopćenju, pripada temeljima demokracije i mediji moraju imati neovisnu i važnu ulogu u društvu. Mediji su ogledalo demokracije i HDZ se, ističe se, nipošto neće miješati u uređivačku politiku bilo kojeg medija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Zbog najnovijih napisa u nekim medijima i kuloarskih priča HDZ želi još jednom istaknuti da revanšizma nove vlasti ni prema kome neće biti. Glasine o revanšizmu i najave čistki dolaze iz političkih stranaka koje su na izborima doživjele poraz i jedini im je cilj opravdati svoj loš izborni rezultat i stvoriti ozračje straha među zaposlenicima javnih poduzeća, stoji u priopćenju.

Osuđujemo bilo kakvo djelovanje koje neki samozvani "proroci" i lažni emisari provode, a tobože u ime nove vlasti, ističe HDZ, pozivajući još jednom sve u Hrvatskoj na međusobnu snošljivost, toleranciju i razvijanje kulture političkog dijaloga.

HDZ će u svome djelovanju inzistirati na stvaranju ozračja koje će pridonijeti da Hrvatska s neslavnoga šezdeset i devetoga mjesta po slobodi medija u svijetu, dosegne standarde zrelih demokracija, stoji na kraju priopćenja HDZ-a.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara