Hebrang: Afere mi škode pa ću utrostručiti napore da pobijedim u prvom krugu!

Hebrang: Afere mi škode pa ću utrostručiti napore da pobijedim u prvom krugu!

Tekst: P.V.
Foto: Jakov Prkić / Cropix

"NE VJERUJEM da će premijerka Jadranka Kosor tražiti smjenu Damira Polančeca, a treba li dati ostavku mora odlučiti on sam", kazao je Andrija Hebrang. HDZ-ov predsjednički kandidat novinarima je u Saboru potvrdio da je jučer održan sastanak vodstva HDZ-a, na kojem je sudjelovao Ivo Sanader, ali ne i Polančec, te dodao kako na tom sastanku nije bilo razgovora o Podravci.

"Bio je to uobičajen sastanak HDZ-ovog predsjedništva na kojem smo se svi složili da moramo pustiti nadležna tijela da u miru odrade svoj posao, bez političkih pritisaka, zato što smo mi za pravnu državu. O Polančecovoj smjeni se nije razgovaralo jer rasprava o tom zahtjevu oporbe još nije pripremljena", tvrdi Hebrang i dodaje kako on "nije vidio Polančecovo ime nigdje u izjavama policije i Uskoka".

Afere štete Hebrangovoj kandidaturi

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto o Polančecu, HDZ je, tvrdi Hebrang, razgovarao o predsjedničkim izborima. "Više nam nije cilj da uđem u drugi krug nego da pobijedim u prvom krugu i utrostručit ćemo svoje napore da se to dogodi. Zbog ekonomske krize moramo osvojiti Pantovčak sa što manje utrošenih sredstava", tvrdi Hebrang koji je morao priznati da mu škodi prašina koja se zbog Podravke podiže oko Polančeca pa samim time i oko ostalih istaknutih članova stranke.

"Naravno da mi afere štete, iako nemaju veze sa mnom niti sa Hrvatskom vladom. One su započele davno prije predsjedničke kampanje, ali su sada tempirane", tvrdi Hebrang kojeg su podržali Luka Bebić i Darko Milinović. Predsjednik Sabora je tako kazao da je pokrenuta hajka na Polančeca, dok Milinović tvrdi da je Hebrang opterećen svim aferama koje se nižu proteklih dana.

Milinović sve prebacuje na SDP i Čačića

"Optimistični smo u snagu najjače stranke u povijesti Hrvatske uoči predsjedničkih izbora. Naravno da je Andrija Hebrang kao kandidat vladajuće stranke opterećen aferama, ali imajte na umu da nije došlo do promjene vlasti pa da sad neka nova vlast raščišćava afere. Ne, to radi premijerka Jadranka Kosor", kaže Milinović i ističe kako je Marinac u Podravku došao još 2000. godine pa ga nije mogao dovesti HDZ, a dodao je i da je Radimir Čačić jedan od suvlasnika Fime.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara