Hebrang: HDZ će istaknuti kandidata za predsjednika ovisno o rezultatima ankete

POTPREDSJEDNIK Vlade Andrija Hebrang opovrgnuo je napise prema kojima vladajući HDZ neće istaknuti svog kandidata za predsjedničke izbore. Prema Hebrangu, ime HDZ-ova kandidata ovisit će o rezultatima "velike ankete" koji HDZ misli provesti.

"Ne može se dogoditi da HDZ nema kandidata za predsjednika." – ustvrdio je Hebrang u razgovoru za Jutarnji list od subote, dodavši kako HDZ kao najjača stranka u Hrvatskoj mora imati svog kandidata.

Iako mnogi predviđaju da u HDZ-u nema nijednog političara čija se popularnost može uspoređivati s popularnošću aktualnog predsjednika Stipe Mesića, Hebrang je čvrst u stavu da HDZ mora istaknuti svog kandidata.

"HDZ-ov kandidat zasigurno pobjeđuje jer onaj iza kojeg stane HDZ, taj je sigurno najjači." – izjavio je Hebrang, pa dodao: "Zaključak sjednice našeg Nacionalnog vijeća je da HDZ ide sa svojim kandidatom na predsjedničke izbore. Napravit ćemo veliku anketu i na temelju tih rezultata istaknut ćemo kandidata."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novi broj Globusa također donosi informaciju o anketi koji će HDZ provesti među hrvatskim građanima, a koja bi čelništvu stranke trebala pomoći u odluci o kandidatu HDZ-a za predsjedničke izbore.

Anketa bi, piše Globus, trebala biti provedena na utorku od 2000 građana, a rezultati bi trebali poznati do 10. rujna. Anketari će osobno razgovarati sa svakim ispitanikom.

Hebrang je u razgovoru za Jutarnji list još kazao kako bi bilo "izuzetno korisno" da HDZ ima tri vodeće pozicije u državi – premijera, predsjednika Sabora i predsjednika države.

"Hrvatsku državu stvorio je hrvatski desni centar. Pobjedu nad velikosrpskim agresorom hrvatski narod odnio je pod vodstvom desnog centra, priznanje Hrvatske doživjeli smo pod vodstvom desnog centra, ušli smo u UN pod vodstvom desnog centra, ušli smo u Vijeće Europe pod vodstvom desnog centra." – zaključio je Hebrang.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara