Hebrang i Jandroković: Prosvjednici su anarhisti koji namjerno izazivaju nasilje i kaos!

Foto: Nenad Dugi (Cropix)

"PROBLEM su oni koji se u prosvjedima skrivaju iza branitelja a zapravo žele izazvati kaos, destrukciju i nasilje. Prvi put su u Hrvatskoj prosvjednici nasrnuli na policiju, oni žele nasilje i kaos. To je opasno zbog pridruživanja EU, našeg gospodarstva i turizma. Ne trebaju nam slike poput onih sa Bliskog istoka. Ulazak u EU je točka na i pobjede u Domovinskom ratu", rekao je danas član predsjedništva HDZ- Gordan Jandroković koji je uz predsjednika kluba zastupnika HDZ-a Andriju Hebranga održao u sjedištu HDZ-a konferenciju za novinare uoči braniteljskog prosvjeda na Trgu bana Jelačića.

Hebrang: To su anarhisti

"To su anarhisti", rekao je Hebrang o današnjem skupu te je sve pozvao na demokratski dijalog. Hebrang je potom spomenuo kako Vlada Jadranke Kosor ima 130 mjera za izvlačenje zemlje iz  iz krize. Kao glavni problem u gospodarstvu Hebrang vidi posljedice rata i činjenicu da država godišnje izdvoji 10% iz proračuna na posljedice rata.

"Nikako ne prihvaćamo ideju o nacionalizaciji banaka, ne prihvaćamo program devastiranja narodne imovine, prihvaćamo dijalog, ideju i razgovor. Pozivamo svih da nam šalju prijedloge", rekao je Hebrang.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bunite se ali sačuvajte dostojanstvo

Branitelje je nazvao ovozemaljskom hrvatskom svetinjom bez koje ne bi bili na pragu ulaska u EU i podsjetio kako je HDZ ispravio nepravde koje je braniteljima nanijela Račanova koalicija. "Kao članica EU Hrvatska će bolje rješavati ekonomska pitanja i probleme branitelja jer će sjediti za stolom gdje se odlučuje. Želimo da Hrvatska ostane uljuđena, dostojanstvena, civilizirana i demokratska zemlja.

"Svi koji se bune opravdano, neka sačuvaju svoje hrvatsko dostojanstvo", zaključio je Hebrang.

Jandroković je kazao kako je prema istrazi koju su u Hrvatskoj obavile nadležne institucije Tihomir Purda nevin i da je prioritet Vlade da se on što prije vrati u Hrvatsku. Potom se osvrnuo na aktualne prosvjede i optužio prosvjednike da namjerno izazivaju nasilje i kaos.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara