Hebrang: Nema ni jednog dokaza protiv Žužula

ČLAN Predsjedništva HDZ-a Andrija Hebrang izjavio je večeras kako je potpuno jasno da nema ni jednog dokumenta koji bi optuživao ministra vanjskih poslova Miomira Žužula da je bio u sukobu interesa.

"Nema ni jednog papira koji bi njegovu situaciju mogao dovesti do rasprave o ostavci", rekao je Hebrang nakon sjednice Nacionalnog vijeća HDZ-a na kojoj, kako je rekao, nije bilo govora o tom slučaju.

Hebrang je također rekao kako Žužulu nije ništa dokazano, pa se ne može ništa ni poduzeti, te je ocijenio da je riječ o političkoj borbi bez argumenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Upitan o modifikaciji Žužulovih izjava, Hebrang je rekao kako ne ulazi u izjave i da su za njega samo bitni fakti i dokumenti, a da u njima nema ni jedne činjenice koja bi teretila Žužula.

Hebrang je također izrazio uvjerenost da bi i saborska rasprava o tome došla do istog zaključka.

Na upit može li komentirati najavu predsjednika Republike Stjepana Mesića da će (zbog HDZ-a) mijenjati izbornu strategiju, Hebrang je rekao da za to nije čuo i da ga ne zanima Mesićeva izborna strategija.

Hebrang je također komentirajući, na traženje novinara, plakat na kojemu je njegov lik s nosom lika iz bajke Pinocchio, rekao da ga financira udruga Magistra Justitia koju je "osnovalo dvoje farmaceuta koji ne poštuju zakone". Hebrang je najavio podizanje sudske tužbe zbog, kako je rekao, njihova "zaobilaženja propisa".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara