Hebrang: Postoji priča navodno iz pritvora da je oporba platila 250 kuna za izlazak na Markov trg

Foto:Index

ANDRIJA HEBRANG ovaj put ne laže, čak ne govori neistinu, nego samo prenosi neprovjerene glasine i tračeve iz zagrebačkog pritvora. Evo kako je jutros na Hrvatskom radiju pokušao obraniti HDZ-ovog glasnogovornika Mladena Pavića koji je ustvrdio da iza zagrebačkih prosvjeda stoji oporba.

"Postoji navodno priča iz pritvora gdje su završili huligani da im je jedna oporbena stranka navodno dala 250 kuna da izađu na Markov trg. To su priče koje se uvijek vuku poslije ovakvih događaja. Ja im naravno ne vjerujem.", kazao je Hebrang i pozvao institucije da slučaj "istraže, opovrgnu ili potvrde".

Potpredsjednik HDZ-a i čovjek koji je mogao postati hrvatski predsjednik na zadnjim izborima, dakle, smatra da je primjereno javno u eter prenositi a) tračeve b) iz pritvora c) izrečene od huligana?!

Vjerujući da možda nismo shvatili kontekst Hebrangovih izjava, nazvali smo ga da pojasni otkad je u političkoj modi prenositi huligansko-pritvoreničke glasine. U kraćem razgovoru desetak je puta spomenuo riječ - istina.

"Zar sam trebao lagati i reći da ne znam ništa?"

"Na pitanje radijskog voditelja o tvrdnjama da oporba stoji iza prosvjeda, rekao sam sve što o tome znam. Zar sam trebao lagati i reći da nisam čuo za priču o 250 kuna za prosvjednike? Nisam sklon laganju, uvijek odgovaram istinom", rekao nam je istinoljubivi HDZ- ovac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na upit razmišlja li o ostavci, jer je zbog sličnih izjava predsjednik Josipović kazao da bi trebao otići HDZ-ov glasnogovornik Mladen Pavić, Hebrang nam je još nekoliko puta ponovio da mu je jedini putokaz- istina.

Pozvao se i na policijske izjave. "Glasnogovornik policije kaže da nema dokaza, što znači da odgovor još uvijek može biti i pozitivan i negativan", zaključio je Hebrang. 

Hebrang: Nisam rekao da sam čuo, nego da kruže priče

Vrlo brzo nakon objave teksta Hebrang nam je poslao demanti u kojemu kaže: "Temeljem Zakona o medijima, čl.40. i 41., molim da objavite ispravak na Vašem portalu gdje piše: "Hebrang čuo od pritvorenih huligana da im je oporba dala po 250 kuna za izlazak na ulice..." Ispravak glasi: " Objavili ste laž da sam izjavio kako sam od pritvorenih huligana čuo da su dobili od oporbe po 250 kuna. Na Radio Zagrebu, na pitanje novinara odakle podaci o tome da iza izgreda stoji oporba, rekao sam da kruže priče o 250 kuna nagrade ali da ja u to ne vjerujem i nadam se da će te priče nadležna tijela ispitati. Na poseban upit Vašeg novinara, zašto sam to rekao, odgovorio sam da sam odgovarao na pitanje,  zar sam trebao lagati? To nije moj stil!

Hebrang je u svom demantiju izostavio da je rekao "da postoji priča navodno iz pritvora u kojemu su završili huligani o 250 kuna", cijelu njegovu izjavu možete poslušati ovdje. (od 6.45 min)

Milinović: Danas nema indicija, sutra će ih možda biti

Na tragu izjava stranačkog kolege, tračeve je rado komentirao i ministar zdravstva Darko Milinović. Jučer je kazao da nema saznanja stoji li netko iza prosvjeda. "Danas nema indicija, sutra će ih možda biti", poručio je Milinović.

Čačić: Ispod razine bijednih HDZ-ovaca

Dok HDZ- ovi prvaci govore kao da su na izravnom linku s policajcima koji su ispitivali izgrednike, izjave im nailaze na nezapamćene izljeve zgražanja kod političkih suparnika. Najžešći je bio predsjednik HNS-a Radimir Čačić.

"HDZ-ovci se koprcaju u blatu i tonu sve dublje. Ako zaronite najdublje u blato, izgledno je da ćete tamo pronaći Andriju Hebranga i njegovu izjavu u kojoj se poziva na huligane koji su u pritvoru završili zbog nasilja. To je ispod razine čak i bijednih HDZ- ovih dosega", poručio je Čačić.

Opačić: Neka kažu imena onih koji su plaćali prosvjednike

Potpredsjednica SDP-a Milanka Opačić kaže da se radi o novoj laži i gluposti, kojih je Hebrang u političkoj karijeri izrekao bezbroj.

"Neka u HDZ- u konačno kažu tko je, imenom i prezimenom, organizirao i plaćao nasilnike. Nastavljaju politiku objeda i laži samo da bi se održali na vlasti. I ne znam zašto ove izjave daje Hebrang, očito se kandidira za ministra unutarnjih poslova, a Karamarko za predsjednika HDZ-a," zaključila je Opačić. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara