HEBRANG PRIMIO APOSTOLSKOG NUNCIJA LOZANA

Potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar zdravstva i socijalne skrbi Andrija Hebrang primio je danas FranciscaJaviera Lozana, apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj, izvijestio je vladin Ured za odnose s javnošću.

Hebrang je zahvalio nunciju na svemu što je Sveta Stolica učinila pomažući Hrvatskoj u stvaranju svoje države, kad joj je to bilo najpotrebnije. Također je upoznao nuncija s odgovornostima ove Vlade, kao i programima koje želi ostvariti za koje joj je potrebna i podrška Svete Stolice.L

Hrvatskom je narodu mišljenje Svete Stolice oduvijek bilo od posebne važnosti, a posjeti Svetoga Oca našoj zemlji bili su poseban poticaj našim građanima, rekao je potpredsjednik Hebrang.

Apostolski nuncij posebno je naglasio podršku Svete Stolice hrvatskoj Vladi i njezinim programima te dodao kako će Sveta Stolica učiniti sve da i druge zemlje podrže Hrvatsku u njezinim nastojanjima i naporima za ulazak u Europsku uniju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Jasnu politiku Vlade pokazao je na samom početku premijer obraćanjem pripadnicima talijanske manjini na njihovom jeziku, obilježavanjem pravoslavnog Božića te inzistiranjem da njegov prvi službeni posjet u funkciji predsjednika Vlade bude posjet Vatikanu, rekao je Lozano.

Potpredsjednik hrvatske Vlade istaknuo je kako je dijalog na svim razinama osnova na kojoj će ova Vlada djelovati. Dogovore i kompromise koje smo uspostavili u Hrvatskom saboru želimo prenijeti na cijeli društveni život, naglasio je Hebrang te dodao kako Vlada želi u potpunosti uspostaviti demokratsku i pravnu državu s dobrim i stabilnim gospodarstvom i socijalnom sigurnošću za sve svoje građane, a napori koje ostvarujemo u želji za ulaskom u Europsku uniju ubrzat će ta nastojanja.

Siguran sam da je Hrvatska u dobrim rukama, rekao je na kraju sastanka apostolski nuncij Lozano, naglasivši još jednom svesrdnu podršku koju će Sveta Stolica i dalje pružati Hrvatskoj, navodi se u priopćenju.

(Hina) pp mc

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara