Hebrang: Pristat ću na kviz kad Vidošević vrati imovinu i odsluži Domovinski rat!

Hebrang: Pristat ću na kviz kad Vidošević vrati imovinu i odsluži Domovinski rat!

Tekst: P.Vidov
Foto: Danijel Soldo / Cropix

ANDRIJA HEBRANG nema namjeru igrati se "Milijunaša" s Nadanom Vidoševićem. Iako se nacija ponadala da će predsjednička kampanja napokon postati malo zabavnija nakon što je Vidošević izazvao kandidate HDZ-a i SDP-a na kviz znanja, do tog "obračuna divova" ipak neće doći. Hebrang je tako Vidoševiću poručio da je funkcija predsjednika za njega časna i odgovorna funkcija, a ne kviz znanja, dok Josipović kaže da nema namjeru sudjelovati u "cirkusiranju koje degradira izbore".

Hebrang razočaran jer mediji ne cijene njegov doprinos stvaranju Hrvatske

"Prvo neka odsluži Domovinski rat kao dragovoljac, a zatim neka vrati svu imovinu koju je stekao u politici. Tek tada ćemo moći razgovarati s istih pozicija", odgovorio je Hebrang na Indexov upit je li spreman dokazati da je doista bolje informiran od Vidoševića, kao što je ustvrdio nakon što se osramotio u prilogu HRT-ove emisije Dossier.hr.

Nije ovo prvi put da se Hebrang poziva na Domovinski rat kao referencu. Ranije je medijima tumačio kako ga vrijeđa što se njegova uloga u stvaranju Hrvatske nedovoljno glorificira, a u sličnom je tonu odgovorio Vidoševiću i odmah nakon što je došlo do "afere kviz". Tada je nezavisnom kandidatu poručio kako ne može on bolje znati datum Oluje jer je "Vidošević bančio dok je Hebrang bio na osječkom bojištu".

Izgleda da rat za Hebranga još nije završen

Vidoševićevoj želji Hebrang će, kako nam je rečeno, udovoljiti, ali tek nakon što se ispune spomenuti zahtjevi. Što znači nikad, s obzirom da je prilično očito da je sad malo prekasno da Vidošević "kao dragovoljac odsluži Domovinski rat". No, HDZ-ov kandidat je neumoljiv.

"Tek tada možemo na teren koji je neformalan kao i njegovo poimanje predsjednika države. Za mene je to časna i odgovorna funkcija, a ne kviz znanja", zaključio je Hebrang.

Josipović: Imam više diploma nego što ih je Vidošević u životu mogao vidjeti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kratkom telefonskom razgovoru za Index, poziv na kviz odbio je i kandidat SDP-a Ivo Josipović. Josipović tumači kako je već odbio i sudjelovanje u prilogu HRT-ove emisije zato što nije želio sudjelovati u "cirkusiranju koje degradira izbore" pa sad sigurno neće promijeniti mišljenje.

"Niti sam želio, niti ću željeti sudjelovati u takvom cirkusiranju koje pozornost građana odvlači s bitnih stvari i okreće je prema estradi. No, volio bih da se organizira natjecanje u transparentnosti stjecanja imovine i korektnosti političkog programa. U tome bih rado sudjelovao", kazao je Josipović.

Na naše pitanje misli li da bi neki njegovo odbijanje "informativnog sučeljavanja" mogli protumačiti kao znak da se boji Vidoševića, SDP-ov kandidat odgovorio je kratko i jasno: "Čega se imam bojati, imam više diploma nego što ih je on u životu mogao vidjeti".

> Hebrangove optužbe pokrenule istragu na HTV-u: Je li Vidošević znao pitanja?

> Iz stožera Nadana Vidoševića tvrde: Ne treba mu šalabahter za jednostavna pitanja!

> Video - Vidošević želi predsjedničkog "Milijunaša": Hebranga i Josipovića pozivam na test znanja

> Buni se, a jasno je da ne zna: Stožer Andrije Hebranga tvrdi da je Vidošević znao pitanja

> Video - Hebrang: Sad će ispasti da Vidošević bolje od mene zna kad je priznata Hrvatska!

> Predsjedničkim kandidatima bitniji kvizovi nego borba protiv korupcije

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara