Hebrang: Šeksa nikad nisam vidio pijanog

Foto: Bruno Konjević/Cropix

"VLADIMIRA ŠEKSA nikad nisam vidio u alkoholiziranom stanju" rekao je za Index potpredsjednik HDZ-a Andrija Hebrang, nakon što je Damir Polančec u ispovjednom intervjuu Novom listu ispričao kako je Šeksova ljubav prema kapljici bila tako intenzivna da bi na višesatnim HDZ- ovim sjednicama znao i "zakljucati".

Hebrang, iako brani stranačkog kolegu od optužbi za alkoholizam, s dosta blagonaklonosti priča o Polančecovu ispadu. Kaže da ga razumije jer se nalazi u izuzetno teškoj poziciji. "Onome tko se brani, a Polančec se brani - sve je dopušteno. Ipak, dio u kojemu Šeksa proziva za alkoholizam po meni spada u domenu kaznenog zakona. Polančec je sigurno u stanju prekomjernog stresa što opravdava prelaženje okvira normalne komunikacije", izjavio je Hebrang.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od jutros se, uvjerava, nije čuo sa Šeksom, pa ga nije stigao priupitati hoće li Polančeca možda tužiti za klevetu. Došla priča o pijanom Šeksu do suda ili ne, Polančec mu je štetu već nanio. Detaljno je i vrlo duhovito prepričao kako bi Šeks "crvenog lica i mokrog nosa" prespavao nekoliko sati HDZ-ovih sjednica, a kad bi se probudio postavljao bi pitanja koja su ostali članovi Vlade raspravili u prvih dvadeset minuta sastanka. "Nama bi tada pao mrak na oči", rekao je Polančec.

Nakon što je posvjedočio da Šeksa nikad nije vidio pod gasom, Hebrang se Indexu pohvalio da je njegov sin Davor, poslije nekoliko mjeseci provedenih na burzi, konačno pronašao posao. Otkaz je dobio u tvrtki Spectator Grupa, čiji se gazda Goran Crnčević često spominjao kao prijatelj njegovog oca Andrije. Spectator je danas u stečaju, a Hebrang tvrdi da nije u prijateljskim odnosima s Crnčevićem, iako priznaje da su se sretali u dosta navrata. "Neki su me čak pitali jesam li suvlasnik Spectatora! Žao mi je što me povezuju s tvrtkama u bankrotu, a ne onima koje su uspješne", zaključio je Hebrang.

Na naš upit možemo li stupiti u kontakt s Davorom Hebrangom da s javnosti podijeli kako se ekspresno zaposliti nakon otkaza, tata Andrija je kazao da to ne bi bilo korektno "jer je Davor još neko vrijeme na probnom roku".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara