Hebrang: Vidošević je kriv za krizu i nema pravo prozivati Sanadera

Tekst: P.V.
Foto: Davor Žunić / Cropix

"POLITIČKA karijera Nadana Vidoševića u HDZ-u je završena. On je počinio težak prekršaj po 13. članku stranačkog statuta", rekao je Hebrang o svom protukandidatu. Iako je Jadranka Kosor ranije kazala da se HDZ ne boji kako će im Vidošević ukrasti glasove, očito je da Hebrangu nije svejedno pa je odmah po njemu osuo "drvlje i kamenje".

"Vidošević se ponio nedemokratski i zaobišao proceduru stranke koja mu je omogućila briljantnu karijeru. On je već sa 33 godine bio ministar gospodarstva i s te pozicije se vinuo u oblake u kojima i dalje živi ako misli da će moći dalje bez HDZ-a", tvrdi Hebrang koji kaže kako je Vidošević isključenjem iz stranke izgubio infrastrukturu i podršku koju je dosad imao iza sebe.

Hebrang je stao i u obranu Sanadera, čije je napuštanje broda Vidošević danas prozvao, kazavši kako je bivši premijer "dao šest godina života za ovu državu i sada ima pravo za odmor". Vidoševiću je poručio da nema pravo prozivati Sanadera jer se "za Hrvatsku nikad nije niti oznojio", a pozvao ga je i da "ako je častan čovjek" nakon poraza na izborima prepusti nekom drugom mjesto predsjednika Hrvatske gospodarske komore.

"U tom bi slučaju HGK možda mogla postati motor hrvatskog gospodarstva, a ne kočnica kao što je bila pod Vidoševićem", kazao je Hebrang te proglasio najnovijeg predsjedničkog kandidata "jednim od najvećim krivaca za krizu u Hrvatskoj zato što HGK nije realizirala hrvatski potencijal na stranom tržištu. "Ali zato svaki mjesec uzimaju danak od gospodarstvenika i pospješuju nekonkurentnost", tvrdi Hebrang.

HDZ-ov predsjednički kandidat složio se s Jadrankom Kosor oko mogućnosti da im Vidošević ukrade glasove. Hebrang kaže kako je siguran da će HDZ-ovo članstvo prepoznati njega kao pravog HDZ-ovog kandidata i da se neće okrenuti prema Vidoševiću kao prihvatljivijem, manje ekstremnom izboru.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara