Hebrangu operirana prostata kod Ćirinog doktora

Hebrangu operirana prostata kod Ćirinog doktora

MINISTAR zdravstva Andrija Hebrang operiran je u utorak u Innsbrucku, a operaciju je izveo dr. Georg Bartsch, koji je nedavno operirao i hrvatskog trenera i aktualnog predsjedničkog kandidata Miroslava Ćiru Blaževića, javlja Jutarnji list.

"Operacija je prošla dobro i pacijent je zasad dobro. Očekujem da će u bolnici ostati još desetak dana." - izjavio je za "Jutarnji" dr. Bartsch, koji je svojevremeno operirao niz slavnih osoba kao što su Bill Clinton, Vaclav Havel i Robert de Niro.

Podsjećamo, Hebrang je nedavno u intervjuu izjavio kako ima ozbiljnih zdravstvenih problema, ali nije želio u javnost izaći s dijagnozom. Kako doznaje Jutarnji list, ministru je na redovitom pregledu utvrđen povećani PSA, marker koji pokazuje promjene na prostati. Uobičajene vrijednosti PSA faktora kreću se od nule do četiri, a Hebrangu je izmjereno osam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, kako bi se znalo radi li se o benignoj ili malignoj promjeni valjalo je izmjeriti vrijednost slobodnog PSA, te tu vrijednost usporediti s prvim mjerenjem.

Rezultati biopsije u Sveučilišnoj klinici u Innsbrucku, najpoznatijoj i najuglednijoj europskoj klinici za bolesti prostate, očekuju se za dva dana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara