heineken kupio većinski udjel u karlovačkoj pivovari

Nizozemski Heineken objavio je danas da je kupio 68,8 posto dionica Karlovačke pivovare d.d. od Lukšić Grupe odnosno od kompanije Southern Breweries establishment. L

Vrijednost transakcije vezane uz stjecanje većinskog paketa dionica Karlovačke pivovare iznosi 1804,59 kuna (234,61 eura) po dionici priopćeno je iz Heinekena.

Za tranzicijskog menadžera Karlovačke pivovare odmah je imenovan Ton J. M. Bluem, koji je vodio zadnjih dvadesetak godina Heinekenove pivovare širom svijeta.

U priopćenju se također navodi da će Heineken pravovremeno raspisati javnu ponudu za 31,2 posto preostalih dionica koje su u vlasništvu drugih dioničara, u skladu s hrvatskom regulativom, prema kojoj je raspisivanje javne ponude za preostale dionice obvezno.

U informaciji za medije iz Heinekena dodaju da namjeravaju zadržati marku piva "karlovačko pivo" te vlastitim iskustvom u pivarskoj industriji i prijenosom znanja i tehnologije osigurati mu tržišni rast.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dolazak novog većinskog vlasnika otvara mogućnosti za daljnje unapređenje rada pivovare, a u uvoznim operacijama Heineken piva neće biti promjena, kaže se u priopćenju.

Karlovačka pivovara druga je po veličini pivovara na domaćem tržištu, s tržišnim udjelom od 19 posto. Prodaja je u 2002. godini iznosila 820.000 hektolitara piva.

Kupnja Karlovačke pivovare dio je niza transakcija najavljenih 14. siječnja 2003. godine.

Pivovara ima 351.760 dionica.

(Hina) pp/vh jn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara