hematološki bolesnici prosvjeduju zbog ukidanja dnevne bolnice

Tristo hematoloških bolesnika koji se liječe u Zavodu za hematologiju KBCa Zagreb uputilo je proteklih dana peticiju ministru zdravstva Andriji Hebrangu u znak prosvjeda zbog ukidanja dnevne bolnice gdje su u jednom danu i na jednom mjestu mogli obaviti sve potrebne pretrage i terapiju, te razgovarati sa svojim liječnikom.

Oboljeli su od kraja lipnja ove godine prisiljeni dio pretraga obavljati u domovima zdravlja, te svakodnevno obilaziti zdravstvene ustanove u potrazi za nalazima, što zbog svog teškog zdravstvenog stanja ne mogu raditi, rekao je na konferenciji za novinare predstavnik oboljelih od hematoloških bolesti Mario Drlje.

"Mi nismo protiv nikoga već za dostojanstvo pacijenata", rekao je Drlje istaknuvši kako se na Rebru liječe hematološki bolesnici, ponajviše oboljeli od leukemije, iz svih krajeva Hrvatske, pa je posebno teško onima izvan Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Peticija kojom traže povratak dnevne bolnice predana je i ravnatelju KBC-a Zagreb Željku Reineru te Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje (HZZO).

Predstavnici HZZO-a koji su prisustvovali konferenciji izjavili su da će to biti riješeno u najskorije vrijeme, ali pritom treba utvrditi protokole o bolestima i dijagnostičkim postupcima koji se mogu obavljati u sklopu dnevne bolnice.

(Hina) xmt ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara