HEP: Nije bilo problema u opskrbi strujom

U HRVATSKOJ jutros nije bilo problema u opskrbi električnom energijom čiju mogućnost je najavila Hrvatska elektroprivreda (HEP) zbog radova na prilagođavanju visokonaponske mreže hrvatskog elektroenergetskog sustava, a radi povezivanja razdvojenih dijelova europske elektroenergetske mreže.

"Na svu sreću nije bilo problema u opskrbi električnom energijom, iako je najteži, ključni dio posla, koji je nosio u sebi najveći rizik po elektroenergetski sustav, završen, izjavio je za Hinu glasnogovornik HEP-a Radomir Milišić. Dodao je da je taj posao obavljen jutros, između 8 i 9 sati,

"Na kratko vrijeme bili smo odspojeni od ostalih elektroenergetskih sustava i radili smo u tzv. otočnom radu", istaknuo je Milišić.

Rekao je kako se i dalje rade prilagodbe na našim dalekovodima visokog napona, te da će cijeli posao biti završen tijekom sutrašnjeg dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sve operacije koju su sada pred HEP-om bitno su manjeg rizika po elektroenergetski sustav, rekao je glasnogovornik HEP-a Radomir Milišić.

HEP obavlja te radove kako bi se hrvatski prijenosni sustav u potpunosti prilagodio europskom.

Rekonekcija, odnosno ponovno spajanje jugoistočne Europe s drugim dijelom europske elektroenergetske mreže, predviđeno je za prvu polovicu listopada, a datum koji se najčešće spominje je 10. listopada.

Ponovno spajanje elektromreža sjevera i juga Europe stručnjaci ocjenjuju jednim od najvažnijih događaja u europskoj elektroenergetici ove godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara