HEP plaćao stotine tisuća kuna dekanu Ekonomskog fakulteta za besplatne ugovore?!

Tekst: J.C.
Foto: Index

DEKAN Ekonomskog fakulteta u Zagrebu Darko Tipurić pod istragom je USKOK-a i policije zbog ugovora koje je potpisivao s HEP-om i drugim javnim firmama, piše Jutarnji list koji navodi da su istražitelji 28. i 31. kolovoza posjetili fakultet.

Tipurić je preko odvjetnika fakulteta odbio odgovarati na novinarska pitanja, ali izvori bliski istrazi tvrde da se provjeravaju sumnje u sklapanje štetnih ugovora između HEP-a i Ekonomskog fakulteta "teških" više od milijun eura koje je potpisao Tipurić. HEP je navodno Tipuriću "za nagradu" davao unosne poslove izrade menadžerskih ugovora koje je on naplaćivao oko 180 tisuća kuna po ugovoru. No, isti ti ugovori mogu se besplatno naći na stranici udruge CROMA, odakle ih je i Tipurić navodno skidao!

I HEP-ova je praksa sve do potpisivanja ugovora s Tipurićem bilo skidanje besplatnih obrazaca za ugovore s interneta, potvrdio je član CROMA-e Esad Čolaković, koji je i jedan od autora obrasca za menadžerske ugovore. Posebno je zanimljivo da posao sastavljanja tih ugovora u većini firmi koje su puno manje od HEP-a obavlja njihova pravna služba. Iako HEP ima svoju pravnu službu s 13 zaposlenih i Odjel za ljudske resurse s 21 zaposlenim, oni su posao sastavljanja ugovora prepustili Tipuriću i za tu mu uslugu skupo plaćali.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara